Naturen

I Ottsjö är närheten till naturen och fjället det allra viktigaste. Här njuter vi av säsongernas skiftningar och växlar skidor mot vandringskängor, plockar fram skridskor, sjösätter båten för fisket, badar från bryggan, plockar svampen i skogen och hjortronen på myren.  För oss är detta nåt som vi älskar och som vi vill dela med oss av till våra gäster.

Vi vet också att vi är här på naturens villkor. Att vi behöver hjälpas åt för att värna om naturen och inte slita på den i onödan. För oss är handlar det inte om allemansrätt, det handlar om "allemans vett".  Att ta med skräpet hem, att inte bryta kvistar, att inte ge oss ut för tidigt på våren när stigarna ännu är leriga utan anpassa turen till där naturen inte tar skada.  Vi är ödmjukt tacksamma att grannarna upplåter sin mark så att ledhållarna kan dra skidspår och respekterar att lämna skogen stilla och tyst de få dagarna på året som det är dags för jaktlagen att samlas och jaga.

Tips!
Vill du lära dig mer och fjällets djur och natur kan vi varmt rekommendera ett besök hos Naturum i Vålådalen.

Ottsjö Wärdshus
Wärdshusvägen 8
830 10 Undersåker

[email protected]

Tel: +46 703349697

På Ottsjö Wärdshus sitter vi sällan still. Med fördel så kontaktar du oss via mailen eller sms så lovar vi att kontakta dig så snart vi är vid datorn.

Copyrights Ottsjö Wärdshus
Copyright foto Joanna Berglind Håkansson / Therese Nordfeldt